Werkt de molen van jouw machine niet meer goed? Stopt de molen na een seconde malen, hapert jouw molen of geeft de machine meteen een melding ‘apparaat laten afkoelen’? Dan is de kans groot dat de koolborstels zijn versleten.

Setje nieuwe koolborstels
Met een setje nieuwe koolborstels verhelp je het probleem heel eenvoudig. Deze koolborstels passen in de meeste siemens en bosch machines (denk hierbij aan eq3, eq5, eq6, eq7, eq8 en eq9).

Weet je niet zeker of de koolborstels passen in jouw machine, stuur mij even een berichtje. Voor de goede orde merk ik nog wel op dat Siemens en Bosch de originele koolborstels niet verkopen.

Let op: de koolborstels worden geleverd als setje waarbij één koolborstel schuin is afgesneden. Doe je de niet-schuin afgesneden koolborstel in het gat waar de schuin afgesneden koolborstel in moet, dan blijft de koolborstel vastzitten en krijg je het niet makkelijk eruit zonder deze te beschadigen. 

Op mijn youtube kanaalKoffieLaw” heb ik een filmpje geplaatst hoe je de koolborstels moet vervangen. Ik raad je aan dit filmpje eens te bekijken. 

Koffielaw

Meer onderdelen